Один раз попробовав домашние синнабоны, навсегда влюбляешься в их вкус, а рецепт дрожжевого теста заносишь в раздел любимых! В этот раз захотелось придать им новую форму, а в холодильнике нашлась упаковка вкуснейшей маковой начинки, подареной заботливой подругой(как хорошо, когда друзья на одной волне и знают мои слабости :) ). И через несколько часов я уже доставала эти дрожжевые крендельки, мякиш которых нежнее взбитых сливок, а аромат пробуждает аппетит даже в 11 вечера!
Булочки с корицей и маковой начинкой
Ингредиенты:
Для теста:
250 мл теплого молока
3 ст л теплой воды
3 ст л сахара
2 ч л сухих дрожжей
65 г растопленного сливочного масла
1 яйцо
3/4 ч л соли
1 ч.л. ванилиного экстракта
3 2/3 стакана муки
Для начинки:
готовая маковая начинка
или
1 чашка коричневого сахара(240 мл)
4 ч л корицы
45 г сливочного масла
Приготовление:
Растворить дрожжи и 1 ст л сахара в теплой воде, затем добавить 125 мл теплого молока и оставить на 10-15 минут.
Смешать растопленного масло с 2 ст л сахара и взбитым яйцом, добавить оставшиеся 125 мл молока и ванильный экстракт, перемешать.
Отдельно просеять муку, добавить в нее соль. Соединить жидкие ингредиенты вместе, всыпать в них муку и вымешивать тесто около 10 минут.
Оставить в тепле на 45 минут. После этого раскатать тесто в прямоугольник толщиной примерно 5-7 мм и равномерно распределить начинку, если начинки две, разрезать прямоугольник пополам и нанести на одну половину маковую начинку, а на вторую смесь из сахара с корицей и маслом, скрутить тесто в рулет, разрезать его на 2 или 4 части. Разрезать каждый вдоль, оставив один край не разрезанным. Повернуть обе половинки разрезом вверх и переплести между собой, свернуть в кольцо, соединить края(картинку можно посмотреть здесь). Выложить на противень и поставить в теплое место на 20-30 минут. Выпекать при температуре 190 градусов около 20-25 минут.
2 tsp of dry yeast
1 cup of whole milk
3 tbsp cup of granulated sugar
2 tbsp cup of water
1 tsp of vanilla extract
1 egg
3/4 tsp of salt
65 g unsalted butter, melted
3 2/3 cups of All Purpose Flour
For filling:
poppy seed filling
or/and
45 g of unsalted butter, at room temperature
1 cup of brown sugar
4 tsp of ground cinnamon
Method:
In a small bowl, combine the warm water, 1/2 cup of warm milk and 1 tsp of the granulated sugar, sprinkle the yeast over the top and let it sit for about 5 minutes.
In the bowl of a standing mixer fitted mix the egg, 1/2 cup of milk, salt, sugar and melted butter. Add the flour, vanilla and yeast mixture, mix until its all incorporated. Turn the speed up to medium and let it mix for about 5 to 7 minutes or until you have a smooth dough.
Oil a large bowl with some vegetable oil and set aside. Take the dough out of the mixer and pull it together with your hands to form a ball. Place it in the oiled bowl and oil the top of the dough with a little vegetable oil. Cover with plastic wrap and place it in a warm spot to rise for about 1-2 hours.
In a small bowl, mix together the brown sugar, granulated sugar and cinnamon for the filling, set aside.
When doubled in size, punch the dough down and roll it out onto a floured surface into rectangle. Cut in half. Spread the soft butter over the top of one rectangle and sprinkle evenly over the sugar and cinnamon mixture and poppy seed filling over the top of second. Roll up the dough and using a sharp knife, cut the log in half lengthwise leaving one edge uncut for about 1/2 inch. Start braiding the two pieces, trying to keep the open layers exposed so the cut ends remain on top. Pinch the ends together and form a wreath(look here). Cover with plastic wrap and let put them back into a warm spot to rise for another ½ hours.
Meanwhile preheat your oven to 350 degrees.
Bake them for about 30 minutes or until golden brown.
Swedish cinnamon and poppy seed buns
Ingredients:2 tsp of dry yeast
1 cup of whole milk
3 tbsp cup of granulated sugar
2 tbsp cup of water
1 tsp of vanilla extract
1 egg
3/4 tsp of salt
65 g unsalted butter, melted
3 2/3 cups of All Purpose Flour
For filling:
poppy seed filling
or/and
45 g of unsalted butter, at room temperature
1 cup of brown sugar
4 tsp of ground cinnamon
Method:
In a small bowl, combine the warm water, 1/2 cup of warm milk and 1 tsp of the granulated sugar, sprinkle the yeast over the top and let it sit for about 5 minutes.
In the bowl of a standing mixer fitted mix the egg, 1/2 cup of milk, salt, sugar and melted butter. Add the flour, vanilla and yeast mixture, mix until its all incorporated. Turn the speed up to medium and let it mix for about 5 to 7 minutes or until you have a smooth dough.
Oil a large bowl with some vegetable oil and set aside. Take the dough out of the mixer and pull it together with your hands to form a ball. Place it in the oiled bowl and oil the top of the dough with a little vegetable oil. Cover with plastic wrap and place it in a warm spot to rise for about 1-2 hours.
In a small bowl, mix together the brown sugar, granulated sugar and cinnamon for the filling, set aside.
When doubled in size, punch the dough down and roll it out onto a floured surface into rectangle. Cut in half. Spread the soft butter over the top of one rectangle and sprinkle evenly over the sugar and cinnamon mixture and poppy seed filling over the top of second. Roll up the dough and using a sharp knife, cut the log in half lengthwise leaving one edge uncut for about 1/2 inch. Start braiding the two pieces, trying to keep the open layers exposed so the cut ends remain on top. Pinch the ends together and form a wreath(look here). Cover with plastic wrap and let put them back into a warm spot to rise for another ½ hours.
Meanwhile preheat your oven to 350 degrees.
Bake them for about 30 minutes or until golden brown.
Комментариев нет:
Отправить комментарий